Банки підвищили стандарти корпоративного кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки підвищили стандарти корпоративного кредитування

Кредит&Депозит
130
Банки підвищили стандарти корпоративного кредитування
Банки підвищили стандарти корпоративного кредитування
Фінансові установи підвищили стандарти корпоративного кредитування. Найбільше — для позик великим підприємствам, валютних і довгострокових кредитів.
Про це свідчать результати опитування банків про умови кредитування, яке проводить Національний банк України.
У ІІ кварталі банки планують пом’якшити кредитні стандарти для МСП та короткострокових позик, посилити — для великих підприємств та валютних кредитів.
«Рівень схвалення заявок для кредитів бізнесу в цілому зменшився вперше за останні 12 місяців, передусім через зниження їх кількості для кредитів великим підприємствам, а також валютних і довгострокових позик. Натомість рівень схвалення заявок для кредитів МСП зростає четвертий квартал поспіль», — зазначили в НБУ.
Графік: НБУ
Графік: НБУ
Банки посилили кредитні стандарти для іпотечних кредитів, водночас продовжують послаблювати стандарти для споживчих кредитів п’ятий квартал поспіль.
«У II кварталі банки планують пом’якшити кредитні стандарти для домогосподарств, переважно для іпотеки», — додав регулятор.
Рівень схвалення заявок для населення зріс лише на іпотечні кредити завдяки певному пом’якшенню заставних вимог.
Фінустанови повідомили про зростання кредитного ризику та певною мірою — валютного. Зміни інших ризиків не були суттєвими. У ІІ кварталі респонденти очікують передусім на зростання процентного та кредитного ризиків.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут 🔍

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас