"Укрзалізниця" планує інвестувати понад 26 млрд грн у 2018 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" планує інвестувати понад 26 млрд грн у 2018 році

Казна та Політика
199
ПАТ “Укрзалізниця” має намір інвестувати понад 26 млрд грн у 2018 році і хоче залучити ще $2 млрд приватних інвестицій, зазначається в повідомленні ПАТ.
“У цьому році в “Укрзалізниці” заплановані безпрецедентні інвестиції в розвиток галузі – понад 26 млрд грн. Але цього недостатньо, зараз ми маємо надолужувати все, що не було зроблено вчасно, тому реальна потреба в інвестиціях становить ще близько $2 млрд. І тому необхідно визначити інструменти для залучення приватного капіталу за всіма необхідними напрямами. Тому ми розпочинаємо системну роботу з напрацювання механізмів залучення приватних інвестицій”, – процитовано в повідомленні в.о. голови правління “Укрзалізниці” Євгена Кравцова.
За словами Є.Кравцова, “Укрзалізниця” готова запропонувати інвесторам конкретні програми, зокрема, інвестиції в тяговий рухомий склад, вантажні вагони, термінальні і вагонні комплекси.
Це основні великі напрями, співробітництво з яким може принести великому бізнесу прибуток, а “Укрзалізниці” – оновлення основних фондів, вважають у ПАТ.
“Ми почали працювати з оновлення парку тепловозів, електровозів. Також у цьому році поповнимо парк вантажних вагонів на 7 тис. одиниць, що є рекордним показником за останні вісім років. Зокрема, вже побудовано більше тисячі вагонів на власних підприємствах. До кінця року буде побудовано більше 3,5 тис. вантажних вагонів”, – наголошується в повідомленні.
Ще 3,5 тис. вантажних вагонів ПАТ планує придбати коштом ЄБРР, а ще 60 пасажирських вагонів і дві секції електропоїздів – за власні кошти. Також заплановано модернізувати 226 пасажирських вагонів і 100 секцій електропоїздів.
Загалом у цьому році “Укрзалізниця” має намір реконструювати 307,5 км шляхів, капітально відремонтувати 237,8 км шляхів, відремонтувати середнім ремонтом – 870 км і провести капітально-оздоровчий ремонт 520 км колії. Також будуть замінені на нові більш 340 комплектів стрілочних переводів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас