"Укрзалізниця" планує впровадити системи безконтактної оплати в поїздах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" планує впровадити системи безконтактної оплати в поїздах

Фінтех і Картки
456
ПАТ “Укрзалізниця” планує впровадити системи безконтактної оплати на вокзалах і в поїздах після тестування їх на маршруті Київ – аеропорт “Бориспіль”, повідомляється на сайті ПАТ.
“Попередньо передбачено застосування двох нових для “Укрзалізниці” технологій оплати проїзду в поїздах. Перша – встановимо на Центральному вокзалі в Києві і в Міжнародному аеропорту “Бориспіль” спеціальні термінали для продажу квитків за готівку і безготівкові кошти. Друга – надамо пасажирам можливість розрахуватися за проїзд безпосередньо в поїздах за технологією, розробленою в Київському метрополітені спільно з Ощадбанком України”, – цитується в повідомленні в.о. голови правління “Укрзалізниці” Євген Кравцов.
Після проведення тестування цієї технології за маршрутом Київ-аеропорт “Бориспіль”, застосування зазначених технологій планується розширити на інші поїзди – приміські та далекого прямування.
Як повідомлялося, “Укрзалізниця” прогнозує перевезення по маршруту Київ-аеропорт “Бориспіль” на рівні 3,8 млн пасажирів вже в 2019 році.
Кабінет міністрів України має намір реалізувати проект швидкісного залізничного сполучення з міжнародним аеропортом “Бориспіль” в грудні 2018 року. Вартість квитка може скласти 80-120 грн.
Згідно з проектом “Укрзалізниці”, який був підтриманий Кабінетом міністрів, лінію планується прокласти від вокзалу “Київ-Пасажирський” через станцію “Видубичі” до терміналу “D” аеропорту “Бориспіль”. На лінії планується задіяти 11 поїздів PESA 620 м на 91 місце, два поїзди PESA 630 м на 192 місця, які будуть перевозити не менше 2,67 млн ​​пасажирів на рік.
На слайдах презентації, оприлюднених Є.Кравцовим, вказується, що реалізація проекту значно розвантажить дорожню інфраструктуру, скоротивши завантаженість доріг Києва на 1 тис. автомобільних і 30 автобусних поїздок на день.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас