Будинки в законі: українцям дозволили оформити будинки і дачі, побудовані без дозволу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будинки в законі: українцям дозволили оформити будинки і дачі, побудовані без дозволу

Нерухомість
3775
Будинки і дачі, сараї і гаражі, все, що побудували за неповні чверть століття українці без дозволу держави, відтепер можна узаконити, пише Сегодня. Цього тижня набирає чинності так званий закон про амністію самобудів.
Мова йде про споруди до трьохсот квадратів. Вигоди для власників очевидні. Самовільно зведений будинок або дачу можна продати, передати у спадок, провести там газ або воду. А ось якщо узаконив – всі дороги відкриті. Але, виявляється, це вигідно не тільки власникам.
За незаконне будівництво в Україні передбачені не дуже великі штрафи.
З’явилося безліч схем легалізації – через суди і через підкуп чиновників. Спершу будуємо – потім оформляємо дозвіл на будівництво. Зараз ця схема тимчасово узаконена Верховною Радою. Об’єкти, побудовані без дозволів, хочуть зареєструвати і не дати в майбутньому процвітати будівельній анархії.
Але “будівельна амністія” поширюється не на всі будівлі, а тільки на житлові будинки, садові та дачні будиночки, господарські будівлі та споруди загальною площею до 300 кв. метрів, а також сільгоспспоруди.
Оплачувати податок доведеться відповідно до квадратури, а це значить – попереду ревізія площ всіх без винятку споруд і прибудов. І якщо у вас більше 120 квадратних метрів, то потрібно буде платити податок на нерухомість.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас