Названо країни з найвищими імпортними митами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо країни з найвищими імпортними митами

Світ
1008
Експерти передрікають, що торгова війна між США і Китаєм відіб’ється і на інших країнах і вирішили проаналізувати, в яких країнах найвищі в світі тарифи на імпортні товари, згідно з даними Світового банку і СОТ.
Багами — 18.6%
В останні роки на Багамах активно розвивається медичний туризм. Рівень медичного обслуговування тут базується на стандартах, прийнятих в США, і оцінюється дуже високо. На островах відкрито більше двадцяти сучасних медичних установ, фахівці яких працюють у всіх видах охорони здоров’я. Найпопулярнішими напрямками є операції на суглобах, хірургія серця і пластичні операції. На додачу до туризму і банківської діяльності, уряд останні роки став підтримувати електронну комерцію.
Габон – 16.9%
Нафтові родовища і іноземні інвестиції допомогли зробити Габон однією з найбагатших і найстабільніших держав Африки. Однак, через нерівність у розподілі доходів, значна частина населення залишається бідною. Основні статті імпорту: промислові товари і продовольство. Основні постачальники – Франція 20%, Кот-д’Івуар 15,3%, Китай 9,6%, США 9,3%, Алжир 5,1%, Бельгія 4,5%
Чад – 16.4%
З кінця 2003 року в країні почався істотний видобуток нафти, з 2004 року нафта експортується. У розвитку нафтовидобувної галузі активно беруть участь американські компанії і Китай. Основні статті імпорту: промислова продукція, продовольство, текстиль. Основні постачальники: Франція – 17,6%, Камерун – 14,8%, Китай – 9,9%, Україна – 9,6%, США – 7,7%, Німеччина – 5,6%.
ЦАР – 14.5%
ЦАР володіє істотними природними ресурсами – родовищами алмазів, урану, золота, нафти, лісовими та гідроенергетичні ресурси. Та вона залишається однією з найбідніших країн світу. Основні статті імпорту: продовольство, текстиль, нафтопродукти, промислова продукція, автомобілі, ліки. Основні постачальники – Південна Корея 20,2%, Франція 13,6%, Камерун 7,7%, Нідерланди 5,7%, США 5,3%.
Непал – 11.7%
Непал – одна з найбідніших і нерозвинених країн світу. Зовнішня торгівля майже повністю орієнтована на Індію. Основні статті імпорту: нафтопродукти, промислова продукція, золото, електроніка, медикаменти. Основні постачальники – Індія 52,9%, Китай 13,4%, Сінгапур 2%.
Бенін – 11.6%
Економіка Беніну нерозвинена, заснована на натуральному сільському господарстві (кукурудза, тапіока, ямс) та на вирощуванні бавовнику. У країні є родовища нафти і газу, але вони не експлуатуються. Основні статті імпорту: продовольство, промислові товари, паливо та ін. Основні постачальники – Китай 35,9%, США 13,2%, Таїланд 6,5%. Влада Беніну планує залучити іноземні інвестиції, в першу чергу для розвитку туристичного бізнесу.
Кенія – 11.5%
На сьогоднішній день країна є однією з тих, що найбільш динамічно розвиваються серед країн Східної Африки. Основні статті імпорту: промислові товари, нафтопродукти, автомобілі. Основні постачальники: ОАЕ – 11,9%, Індія – 11,8%, Китай – 10,3%, Саудівська Аравія – 8,3%, ПАР – 5,9%, Японія – 5,3%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас