Зубко пояснив вимогу МВФ щодо ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко пояснив вимогу МВФ щодо ціни на газ

Енергетика
1156
Маршрутна карта роботи з МВФ вимагає зменшення навантаження на держбюджет щодо соціальних виплат. Тому, вимога МВФ полягає не в підвищенні ціни на газ, а в ліквідації різниці в ціні між різними споживачами та корупційної складової при її нарахуванні.
Про це в ефірі однієї з радіостанцій сказав віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, передає УНН з посиланням на повідомлення Мінрегіону.
“Маршрутна карта роботи з МВФ вимагає зменшення навантаження на держбюджет щодо соціальних виплат. Тому, вимога МВФ полягає не в підвищенні ціни на газ, а в ліквідації різниці в ціні між різними споживачами та корупційної складової при її нарахуванні”, – сказав він.
Як уточнив Зубко, уряд уже має напрацювання щодо зменшення навантаження на населення при оплаті за житлово-комунальних послуг. Перше – система субсидування. Хоча вона і не є достатньо ефективною, адже передбачає величезні витрати бюджету (80 млрд грн за 2017 рік), які абсолютно не мотивують людей до зменшення свого споживання.
“Сьогодні 65% домогосподарств в Україні, які отримують субсидії, не зацікавлені в модернізації свого житла. Тому, наше завдання – мотивувати людей до проведення енергоефективних заходів у своїх будинках за рахунок різних інструментів”, – зазначив віце-прем’єр.
Ще одни нмапрацюванням міністр вважає впровадження програми “теплих кредитів” і запуск Фонду енергоефективності, який буде спільно з міжнародними партнерами надавати фінансову і технічну підтримку для модернізації житла.
“Це питання не тільки утеплення будинку, це стосується заміни інженерних мереж і найголовніше – зменшення обсягу споживання. Такий комплексний підхід сприятиме зменшенню платежів за ЖКП за рахунок зменшення споживання і це абсолютно європейський шлях, який свого часу проходили всі східно-європейські країни: Польща, Словаччина, Німеччина”, – розповів чиновник.
Він підкреслив, що скільки б не було розмов про вимоги МВФ, Україны в першу чергу необхідно продемонструвати реалізовані кроки до зменшення енергоспоживання і їх ефективність.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас