Мільярдний штраф накладено на Нафтогаз, а не на Коболєва - ДФС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярдний штраф накладено на Нафтогаз, а не на Коболєва - ДФС

Фондовий ринок
1097
Штраф у розмірі 8,3 млрд гривень пред’явлений не персонально голові правління НАК “Нафтогаз України” Андрію Коболєву, а компанії, яку він очолює, за несплату ПДВ при закупівлі 2,4 млрд кубів газу в “Газпрому” у 2015 році.
Про це в коментарі “Українським новинам” заявив начальник Енергетичної митниці Ігор Піковський.
“Штраф не на Коболєва. Згідно ст. 4 Митного кодексу штраф – на підприємство, де вказується керівник або особа, що виконує його обов’язки. У цьому разі – НАК “Нафтогаз України” і її керівник Андрій Коболєв”, – заявив Піковський.
При цьому він зазначив, що Коболєв у постанові Державної фіскальної служби про накладення штрафу названий громадянином України, оскільки це відповідає формі документа.
“Це така форма документа. Чому громадянин України? Тому що, приміром, в “Укравтодорі” керівник підприємства не громадянин України”, – пояснив Піковський.
З його слів, розмір штрафу становить 8,3 млрд гривень, оскільки згідно з ст. 485 Митного кодексу він стягується в розмірі 300% від несплаченої суми.
При цьому Піковський зазначив, що якщо НАК не згодний з рішенням про штраф, то компанія може оскаржити його в центральному апараті ДФС, а якщо апарат прийме рішення на користь заявника й залишить чинним рішення митного органу, то НАК може звернутися в суд.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас