Податкова оштрафувала Коболєва на 8 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова оштрафувала Коболєва на 8 мільярдів

Енергетика
1269
Державна фіскальна служба оштрафувала голову правління НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва на загальну суму 8,3 мільярда гривень за порушення митних правил.
Про це Коболєв повідомив на своїй сторінці в Facebook.
“А ось і привітання з перемогою в Стокгольмі, яке я сьогодні отримав від Державної фіскальної служби України: два персональні штрафи на суму 7 млрд і 1,3 млрд грн. Тобто я (як фізична особа) повинен сплатити 8,3 млрд грн “не пізніше п’ятнадцяти днів”, – заявив глава НАК.
Коболєв також опублікував відповідні документи за підписом начальника енергетичної митниці ДФС Ігоря Піковського, в яких Коболєв звинувачується в порушенні митних правил.
Підстава, вказана в тексті постанови, – “не забезпечив можливість надання додаткової митної декларації з повним пакетом супровідних документів”.
“Реальна причина – відмова “Нафтогазу” оформляти і оплачувати природний газ, який “Газпром” контрабандно поставляв на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей. Саме тому ми до сих пір і не можемо надати весь пакет документів, оскільки не платитимемо за газ, який не замовляли і не споживали, але на якому наполягає “Газпром”, – пояснив Коболєв.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас