У Єврокомісії назвали головну умову надання 1 млрд євро макрофінансової допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Єврокомісії назвали головну умову надання 1 млрд євро макрофінансової допомоги

Кредит&Депозит
1192
Програму макрофінансової допомоги Євросоюзу Україні в розмірі 1 млрд доларів можуть затвердити, якщо Київ продовжить співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це заявила 1 березня в Києві заступник керівника Головного директорату Єврокомісії з питань розширення та сусідства Катаріна Матернова, повідомляє “Сегодня”.
“Дуже важливо, що для виділення макрофінансової допомоги ми повинні мати або лист від МВФ, або чинну програму з МВФ. Як тільки Україна зможе отримати наступний транш МВФ, це буде мотивуючим для нас”, – зазначила Матернова.
За словами представника Єврокомісії, виділення Україні наступного траншу МВФ або принаймні лист від Фонду стане мотивацією для надання Києву макрофінансової допомоги від Євросоюзу.
“Ми підійшли до важливого етапу – це позитивна оцінка колективного органу, членів Єврокомісії… Ми говоримо про 1 мільярд євро, але оцінка Єврокомісії – це тільки перший крок. У нас є країни-члени, Європейський парламент, вони теж повинні сказати “так”, – зазначила Матернова.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас