Створено смартфон, що надійно захищає свого господаря від стеження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Створено смартфон, що надійно захищає свого господаря від стеження

Технології&Авто
3545
Смартфон, створений фахівцями DarkMatter, компанії в сфері комп’ютерної безпеки, виключає стеження, просто вимикаючи електроживлення мікрофона та камери пристрою, коли ви, наприклад, ведете конфіденційні переговори, повідомляє CNBC.
Крім того, Android-смартфон, названий Katim, забезпечує високий рівень шифрування телефонних дзвінків та інтернет-повідомлень. Пристрій з 5,2-дюймовим екраном було представлено на Mobile World Congress, що проходить в Барселоні. Розробником виступає компанія кібербезпеки DarkMatter, що базується на Близькому Сході.
«Зараз під час конфіденційних переговорів заведено зобов’язувати їх учасників залишати свої телефони за межами переговорної кімнати, що не надто зручно, якщо комусь знадобиться звіритися з записами в смартфоні. Katim вирішує цю проблему. Навіть найбільш технічно оснащена спецслужба не зможе дистанційно увімкнути мікрофон або камеру цього смартфона», — запевнив голова DarkMatter Фісал аль-Баннай.
Надійний захист забезпечує кнопка на бічній грані корпусу смартфона, натисканням на яку вмикається “режим щита”. «Ця кнопка фізично відключає живлення від мікрофона та камери смартфона, а значить, зникає будь-яка можливість віддалено використовувати його як шпигунське устаткування», — говорить аль-Баннай.
Питання використання гаджетів для стеження за їхніми власниками стали особливо активно обговорюватися після того, як в 2016 році Марк Цукерберг виклав в мережу фотографію свого стола в робочому кабінеті. Всі відразу ж відзначили, що веб-камера і мікрофон на ноутбуці засновника Facebook заклеєні ізолентою. Близькосхідна компанія, чия виручка в минулому році, за словами аль-Банна, зросла вдвічі, до $400 млн, пропонує більш технологічне рішення проблеми захисту конфіденційності.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас