День фінансів, 27 лютого: сім-картка за паспортом, аеропорт для Білої Церкви, нова трійка від Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 лютого: сім-картка за паспортом, аеропорт для Білої Церкви, нова трійка від Apple

1251
Вівторок, 27 лютого, запам’ятався планами і задумами:
Білій Церкві — аеропорт. У Білій Церкві Київської області Міністерство інфраструктури має намір до 2020 року побудувати міжнародний аеропорт. Аеродром буде з мультимодальною інфраструктурою для вантажних і пасажирських авіаперевезень. Фінансувати планують із різних джерел.
Трійка від Apple: великий, схожий, менш дорогий. Продажі iPhone X, що з’явився на ринку минулого року, виявилися не настільки успішними, як очікувалося. Але Apple не стоїть на місці. Джерелам Bloomberg вдалося «підслухати», що американська Apple Inc. 2018 року має намір випустити три нові моделі iPhone.
Привіт від Дядька Сема. 27 лютого міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що Америка найближчим часом введе нові санкції щодо Росії. Наразі все, чекаємо…
Обіцянка для військових. Міністерство соціальної політики України планує поетапно збільшувати пенсії військовослужбовцям з урахуванням фінансових можливостей. Планується, що з 2018 по 2020 роки розмір пенсій зросте в середньому на 3 тис. грн. На першому етапі – в 2018 році – пенсії мають зрости в середньому на 1500 гривень.
Відзначимо, що сьогодні ж Верховна Рада 241-м голосом підтримала проект постанови №7505, що зобов’язує Кабмін створити в Україні ще одне міністерство – у справах ветеранів.
ABLV — з ринку йди. Латвійський ABLV Bank на позачергових загальних зборах акціонерів ухвалив рішення про самоліквідацію. Запитаєте, чому це важлива подія? Річ у тому, що відтік капіталу з кредитної установи почався після того, як Мережа із запобігання фінансових злочинів (FinCEN), що є підрозділом Мінфіну США, заявила, що ABLV пов’язаний з відмиванням грошей, угодами корупціонерів з України і Росії, а також торгівлею зброєю з Північною Кореєю. У підсумку з банку було виведено 600 мільйонів євро.
Варіант податкової амністії. За словами нардепа Олександра Кірша, податкова амністія в Україні – так звана “нульова декларація” – стимулює чесність громадян і полегшить роботу податкової. “Справедливим був би законопроект, за яким ті кошти, які людина бажає задекларувати, але не може пояснити їх походження, мають бути продекларовані, з них повинен бути сплачений якийсь податок. Можливо, трохи менше від стандартного, щоб стимулювати чесність”, – каже нардеп.
Сім-картку за паспортом… Поки що добровільно. Через дев’ять місяців в Україні набуде чинності новий порядок реєстрації користувачів телеком-послуг, за яким абоненти будуть добровільно надавати свої дані мобільним операторам як віддалено за допомогою електронного підпису, BankID, так і написавши заяву на папері. У НКРЗІ такий захід пояснюють так: що більше абонентів зареєструється, то менше шансів буде у шахраїв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас