Україна не повертатиме ЄС виділені на модернізацію КПП 8 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна не повертатиме ЄС виділені на модернізацію КПП 8 млн євро

Казна та Політика
1342
Україна не повертатиме Європейському союзу 8 млн євро, які вона не змогла використати для реалізації шести проектів з модернізації контрольно-пропускних пунктів на кордоні.
Про це журналістам повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент РБК-Україна.
“Це сталося через те, що Україна не змогла і на рівні Державної фіскальної служби, і на рівні місцевих органів влади виконати свої зобов’язання за цими проектами. Україна не повинна повертати 8 млн євро. Є інші механізми, яким чином ЄС зможе недодати ці кошти Україні в майбутніх програмах. Підозрюю, що саме таким чином і будуть розгортатися події з коштами, які неефективно використані в Україні”, – зазначила Климпуш-Цинцадзе.
За її словами, практично всі проекти щодо КПП були розпочаті в 2012-2013 роках. “Хочу підкреслити, що ці проекти не почалися протягом двох-трьох останніх років. Ці проекти тягнуться ще з попередньої програми фінансування ЄС. Почалися в 2012-13 роках. Уже відразу на тих етапах було здійснено багато зловживань… Нам не вдалося домовитися про те, щоб ці проекти були продовжені. Разом з тим, ми можемо вести розмову з ЄС про початок нової програми прикордонного співробітництва через збільшення українського експорту в ЄС, через те, що транзит збільшується”, – додала Климпуш-Цинцадзе.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас