День фінансів, 15 лютого: втрати від нерозмитнення, альтернатива "Північного потоку-2" від поляків, анонс від Ryanair — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 лютого: втрати від нерозмитнення, альтернатива "Північного потоку-2" від поляків, анонс від Ryanair

749
Четвер, 15 лютого. Цей день наче процитував слова з однієї старої пісні: «Хтось втрачає, хтось знаходить». І тих, і інших сьогодні було достатньо.
Втрачають:
Бюджет втрачає від нерозмитнення. За повною митною ставкою було ввезено лише 3,4 тис. старих іномарок, а за пільговим акцизом в Україну потрапило 69,5 тис. вживаних авто. Наші колеги вирішили підрахувати, скільки коштів не надійшло до держбюджету від нерозмитнених автомобілів 2017 року і що можна було б придбати на ці гроші. Докладна інфографіка варта окремої уваги.
«Калашников» втрачає ринок. Запроваджені проти АТ “Концерн “Калашников” (входить до ДК “Ростех”) санкції закрили для підприємства вхід на 70-90% світового ринку цивільної зброї, повідомляється у квартальному звіті підприємства. При цьому наголошується, що “в найближчі 5-7 років ймовірність зняття цих санкцій мінімальна”.
Українці втрачають роботу. Станом на 1 лютого 2018 року в Державній службі зайнятості були зареєстровані 378 800 безробітних. Це на 24 000 осіб більше, ніж місяцем раніше.
Знаходять:
Кабмін “знайшов” 500 млн доларів для житла. Уряд схвалив залучення 500 млн дол. кредиту від Китайської національної корпорації генеральних підрядів (CCEC) для фінансування реалізації державного інвестиційного проекту “Забезпечення житлом на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу”.
Знайдено спосіб, як наблизити українське молоко до ЄС. В Україні з 1 липня запроваджують нові держстандарти для молока. Українські заводи повинні при виробництві продукції відмовитися від молока другого сорту. Це вимога норм безпеки ЄС, оскільки в Європі вже давно діють інші норми.
Ryanair знайшла точки дотику з Україною. Компанії потрібна Україна, чи більше Україні (разом з Омеляном) потрібен Ryanair. Вже складно розібратися через шлейф обіцянок і переговорів… Але, за словами головного юриста та секретаря Ryanair Юліуша Коморека, наша країна все ж таки стане новим напрямком для Ryanair. Рейси сюди почнуться з осені 2018 року.
Польща знайшла ще одну альтернативу “Північного потоку-2”. Так, наші сусіди збираються здійснити проект Baltic Pipe, який передбачає будівництво власного газопроводу по дну Балтійського моря на знак протесту проти будівництва газопроводу “Північний потік-2” з Росії до Німеччини.
УЗ знайшла ще один спосіб, як збільшити вартість квитків. “Укрзалізниця” розглядає можливість покращити якість сигналу Wi-Fi в швидкісних поїздах. І, звичайно ж, за рахунок включення цієї послуги у вартість квитка. Кажуть, нинішній підрядник не дуже якісно виконує роботи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас