26% українських IT фахівців, які залишили батьківщину, працюють у Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

26% українських IT фахівців, які залишили батьківщину, працюють у Польщі

Особисті фінанси
1481
Відповідно до нещодавнього дослідження DOU.ua, в даний час 4% українських IT фахівців працює за кордоном. При цьому, протягом останніх п’яти років спостерігається стійка тенденція збільшення кількості людей, які виїжджають з України.
Про це порталу Finance.ua розповіли в компанії TransferGo.
 
Кажучи про причини міграції, 62% опитаних айтішників вказують на важливість знайти місце для забезпеченого і безпечного життя для себе і своїх сімей. Водночас для 58 відсотків істотним є отримання досвіду роботи в країні з іншою культурою.
Зазначимо, що за останні п’ять років 42% IT фахівців покинули Україну в віці від 26 до 30 років. При цьому більше 40% володіють англійською мовою на рівні вище середнього.
При цьому 26% українських айтішників працює в Польщі, 19% – в Німеччині, а 6% перебуває в Нідерландах.
Найпопулярнігим польським містом серед IT фахівців з України є Краків, трохи менше – Вроцлав і Варшава.
Згідно з даними Antal International, середня місячна зарплата айтішника в Польщі становить близько 9 000 злотих (понад 2 000 євро), при цьому рівень доходу істотно збільшується в залежності від займаної посади і може досягати 30 000 злотих (понад 7 000 євро) для позицій рівня Senior Project Manager.
Згідно DOU.ua, більшість українських фахівців у Польщі займаються розробкою програмного забезпечення на позиціях Software Engineer (22%) і Senior Software Engineer (31%).

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з нещодавнім дослідженням Aglomeracja warszawska, середній вік українського мігранта в Польщі становить 33 роки.
  • Більшість українців у Польщі мають вищу і середню освіту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас