Німці видали черговий дозвіл на будівництво "Північного потоку - 2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці видали черговий дозвіл на будівництво "Північного потоку - 2"

Енергетика
547
Nord Stream 2 AG отримала дозвіл на будівництво і експлуатацію морської частини газопроводу “Північний потік – 2” в територіальних водах Німеччини і сухопутної частини в районі Любміна поблизу Грайфсвальда.
Про це повідомляє прес-служба проектної компанії.
Але схвалення Федерального відомства з судноплавства і гідрографії компанія ще не отримала. Проектна компанія розраховує отримати його в першому кварталі 2018 року.
Поки офіційний дозвіл отримано від Гірського відомства Штральзунда (на будівництво 55-кілометрової ділянки газопроводу відповідно до закону про енергетичну промисловість) і на роботи в районі континентального шельфу Німеччини.
Процедури отримання дозволів в інших чотирьох країнах уздовж маршруту газопроводу – Росії, Фінляндії, Швеції та Данії, йдуть за графіком. Nord Stream 2 виконала всі вимоги і очікує отримати дозволи вчасно до початку будівництва в 2018 році.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Президент України під час дискусії на Всесвітньому економічному форумі в Давосі заявив, що газопровід “Північний потік – 2” є тестом на єдність Європи.
  • Уряд Данії підготував проект закону, який зможе заборонити будівництво газопроводу “Північний потік-2” (Nord Stream-2) через територіальні води Данії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас