"А-95" прогнозує подорожчання пального на АЗС економ-класу в найближчі дні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"А-95" прогнозує подорожчання пального на АЗС економ-класу в найближчі дні

Енергетика
939
Консалтингова група “А-95” (Київ) прогнозує подорожчання пального на АЗС економ-сегменту в найближчі дні при незмінності верхнього рівня цін на ринку.
“Сумарно собівартість бензину за два місяці піднялася на 2,75 грн/літр. У свою чергу середня ціна пального на колонках за цей період зросла на 2,4 грн/літр. Думаю, 0,3-0,4 грн/літр, що залишилися до паритету, будуть додані найближчим часом за рахунок ще однієї хвилі підвищення в мережах економ-класу”, – повідомив директор “А-95” Сергій Куюн.
За його даними, заправки партнерської мережі “Авіас” (також іменовані мережею “Привату”), що відносяться до економ-сегменту, за останні два місяці збільшили ціни на 2 грн/літр, тоді як “преміальні мережі” АЗС підняли ціни на пальне на 3 грн/літр.
“За рахунок тривалого циклу переробки нафти (на власних потужностях – ред.), “Приват” зростає більш плавно – за два місяці зріс на 2 грн/літр. У свою чергу “преміальні” мережі реагують на зовнішню кон’юнктуру більш чутливо, отримуючи імпортне пальне за котируваннями, які щодня міняються. Саме тому вони зросли на 3 грн/літр. Таким чином, верхній рівень цін уже навряд чи підніметься, а от нижній ймовірно подорожчає вже днями”, – пояснив експерт.
За словами директора “А-95”, в подальшому ключовим фактором буде зміна курсу валют.
“Що далі? Нафта залишається дорогою, близько $70 за барель. Світові аналітики чекають зниження … (хоча вони і зростання такого не чекали). Багато залежатиме від курсу валют. У останні дні йде зміцнення, будемо сподіватися, на цих “копійках” воно не зупиниться. Трейдери чекають зниження і цін, і курсів не менше від інших: заробіток на літрі стабільний що при 30 грн/літр, що при 20 грн/літр. Ось тільки по 20 (грн) продати можна набагато більше. І спокійніше”, – підсумував він.

Довідка Finance.ua:

  • Cередні роздрібні ціни на бензини і дизпальне в Україні в період з 29 грудня 2017 року по 29 січня 2018 року зросли на 7,1-8,2% (на 2,1 грн/літр)
  • На скраплений вуглеводневий газ – на 3,1% (на 0,4 грн/літр).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас