Закон про аліменти передбачає додаткові кошти для їх примусового стягнення - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про аліменти передбачає додаткові кошти для їх примусового стягнення - юрист

Особисті фінанси
391
Закон про посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості по сплаті аліментів передбачає додаткові кошти для їх примусового стягнення з боржників.
Як повідомив юрист практики вирішення спорів юридичної фірми Integrites Микола Ярема, підписаний президентом України на початку 2018 року Закон спрямований насамперед на впровадження нових механізмів, пов’язаних з примусовим виконанням рішень судів про стягнення аліментів.
“З’являються додаткові кошти примусового виконання рішень, які можуть бути застосовані до боржників із заборгованістю по сплаті аліментів в розмірі, що сукупно перевищує суму платежів за шість місяців. Основне нововведення полягає в тому, що відтепер такі заходи будуть застосовуватися державними виконавцями без участі суду”, – сказав він.
Юрист зазначив, що забезпеченням дієвості введених засобів має стати запровадження адміністративної відповідальності за несплату аліментів, а також за керування транспортним засобом особою, тимчасово обмеженою у праві керування транспортними засобами.
Крім того, вводиться такий новий вид адміністративних стягнень, як суспільно корисні роботи, які, на відміну від громадських робіт, є платними і дозволяють боржникові шляхом їх виконання поступово погашати наявну заборгованість.
“Таким чином, погашення заборгованості стане можливим і ефективним навіть у випадках, коли боржник є безробітним”, – констатує юрист.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас