Транзит газу через Україну впав на 23% через аварію в Баумгартені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транзит газу через Україну впав на 23% через аварію в Баумгартені

Енергетика
243
Транзит газу через Україну знизився на 23% – до 200 млн куб. м на добу через аварію в Баумгартені (Австрія), повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” радник міністра енергетики та вугільної промисловості України Максим Белявський.
“Через вчорашню надзвичайну ситуацію в Баумгартені добовий транзит газу через територію України зменшився на 23% – до 200 млн куб. м за добу”, – сказав він.
М.Белявський додав, що Україна своєчасно виконує заявки європейських країн-імпортерів і готова наростити обсяги прокачування після отримання відповідних заявок.
“Ми плануємо протягом сьогоднішньої доби відновити обсяги транзиту газу для європейських споживачів до рівня 260 млн куб. м на добу”, – сказав М.Белявський.
Радник міністра енергетики нагадав, що за 11 місяців поточного року Україна транзитувала 85,5 млрд куб. м газу, що на 3,3 млрд куб. м перевищує показник за весь минулий рік.
М.Белявський також наголосив на відсутності проблем із забезпеченням газом споживачів України – імпорт з ЄС залишається на рівні 32,2 млн куб. м на добу, власний видобуток забезпечує 58,1 млн куб. м на добу, ще 48,1 млн куб. м газу надходить із підземних сховищ.

Довідка Finance.ua:

  • Вранці у вівторок на газовому хабі в австрійському Баумгартені стався вибух, ціни на газ подвоїлися, транзит через Україну знижується – ЗМІ, а потім почалася велика пожежа. Причину інциденту все ще не визначено. Допускається, що мова може йти про відмову обладнання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас