Южаніна пропонує переглянути механізм відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Южаніна пропонує переглянути механізм відшкодування ПДВ

Казна та Політика
922
«Треба проаналізувати, весь ПДВ, який зараз відшкодовується і був сформований в системі електронного відшкодування ПДВ грошима. Мені здається, і, як показує практика минулого року, якраз на основі висновків аудиторів, які займаються аграрним сектором – близько 20 млрд грн було відшкодовано ПДВ, який не забезпечений грошима, і в цьому році така ж приблизно сума. Висновки повинен робити Мінфін і я про це неодноразово кажу, але чомусь ніхто не чує. Потрібно глибоко проаналізувати аграрний сектор і думати, що робити далі», – про це повідомила голова податкового комітету Верховної Ради Ніна Южаніна.
Вона також зазначила, що зловживання з відшкодуванням ПДВ саме в аграрному секторі обчислюється немалими сумами, але скасовувати всю систему ПДВ, на її думку, недоцільно, а ось переглянути механізм його відшкодування – варто.
«Сама система існування ПДВ – вона правильна, вона відповідає тим директивам, які діють в ЄС. І відшкодування має бути, але кожна країна повинна усвідомлювати, яка галузь може використовувати несплачений ПДВ, і робити певні кроки, щоб саме ці галузі не виймали весь сплачений ПДВ з бюджету назад в свою оперативну діяльність, генеруючи прибутки», – резюмувала Южаніна.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас