День фінансів, 14 листопада: літня оплата за опалення, знесення "хрущовок" і скасування паперових платіжок за комуналку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 листопада: літня оплата за опалення, знесення "хрущовок" і скасування паперових платіжок за комуналку

1818
Вівторок, 14 листопада, став днем анонсу “прогресивних” експериментів.
Київська влада планує позбутися 3 тисяч “хрущовок”. За словами журналістів, міська влада проведе реконструкцію житлового фонду до 2025 року і позбудеться аварійних будівель, а всім виселеним жителям нібито запропонують переїхати в новобудови з аналогічною площею і сучасним плануванням.
Депутати пропонують скасувати паперові квитанції за комуналку. У Верховній Раді зареєстровано законопроект, згідно з яким в Україні скасують паперові квитанції за комунальні послуги і буде введено оплату в електронному вигляді. Таким чином, постачальники послуг будуть надсилати споживачам електронний рахунок.
Українцям доведеться платити за опалення влітку. У зв’язку з новим Законом “Про житлово-комунальні послуги” українців зобов’яжуть сплачувати абонплату за гарячу і холодну воду, і опалення. Якою буде абонплата, поки невідомо, позаяк протягом півроку після набрання законом чинності її повинен розрахувати Кабмін.
Глава Світового банку назвав головні умови для зростання економіки України. За словами Джима Йонг Кіма, для того, щоб збільшилася інвестиційна привабливість нашої країни, критично важливо створити Антикорупційний суд. Цей аспект – також є однією з умов надання кредиту від МВФ.
В НБУ закликали повернути держрегулювання цін, щоб сповільнити інфляцію. “Зараз в Україні спостерігається типова інфляція пропозиції – під впливом зношеності основних виробничих фондів, низької ефективності і продуктивності праці, збільшення вартості обладнання, сировини і напівфабрикатів зростає собівартість продукції”, – заявив голова Ради НБУ Богдан Данилишин. Однак про вплив підвищення пенсій і мінімальної зарплати на зростання цін чиновник чомусь нічого не згадав.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас