На борги українців за послуги ЖКГ вводиться пеня - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На борги українців за послуги ЖКГ вводиться пеня - нардеп

Особисті фінанси
4535
З 1 січня 2019 року в Україні вводиться пеня за кожен день прострочення оплати після дати, до якої повинні бути оплачені житлово-комунальні послуги. Про це заявила народний депутат України Олена Бабак. Про це йдеться в матеріалі Сегодня.
Вона зазначила, що в законі про житлово-комунальні послуги, який сьогодні ухвалено Верховною Радою, передбачена пеня з 1 січня 2019 року в розмірі однієї сотої відсотка за кожний день прострочення з дати, коли закінчився термін оплати. Депутат уточнила, що нововведення стосується ситуації, коли оплату за послуги ЖКГ внесено вчасно до 20 числа місяця або на іншу дату. Тобто, пеня нараховується з 21 числа місяця.
“Це означає, що 100 днів прострочення – 1% від суми заборгованості, тобто на рік максимальна сума пені становить 3,65%”, – додала Бабак.
Бабак зазначила, що відповідно до цього закону, в разі заборгованості держави за субсидіями і пільгами пеня не нараховується. Також не нараховується пеня, якщо у людини є заборгованість з оплати праці, яка підтверджена документально.
“Всім людям, які не зможуть платити за житлово-комунальні послуги з об’єктивних причин, пеня не буде нараховуватися”, – додала депутат.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас