Крок України в 4G. Регулятор вирішив провести перший тендер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крок України в 4G. Регулятор вирішив провести перший тендер

Казна та Політика
1912
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) прийняла рішення про проведення тендеру на отримання ліцензій для впровадження зв’язку нового покоління 4G в діапазоні 2600 МГц.
Про це повідомила прес-служба регулятора.
Відповідне рішення прийнято на засіданні 7 листопада, а сам тендер буде оголошений до 10 листопада.
При цьому датою початку тендеру, яка є датою визначення серед претендентів на участь у тендері вже безпосередньо його учасників, затверджено 23 січня 2018.
Зазначається, що тендер буде проходити на відкритій і прозорій основі шляхом проведення торгів “з голосу”. На думку НКРЗІ, це буде сприяти підтримці конкурентного середовища на ринку телекомунікаційних послуг і максимальному наповненню державного бюджету.
Раніше НКРЗІ заявляла про намір в четвертому кварталі 2017 року провести конкурси на видачу ліцензій в діапазонах 1800 МГц і 2600 МГц для надання послуг мобільного зв’язку в стандарті 4G за стартовою ціною відповідно близько 4 млрд грн і близько 2,3 млрд грн.
Глава НКРЗІ Олександр Животовський говорив, що в процесі доопрацювання документів вдалося знайти схему, яка буде гарантувати безперервність надання послуг зв’язку трьома основними мобільними операторами, які вже працюють, і узгодити її з Міністерством юстиції.
Оператори раніше заявляли, що умовою їхньої участі в конкурсі на 4G є гарантія збереження за ними частот в діапазоні 1800 МГц, від яких їм для проведення конкурсу тимчасово доведеться відмовитися.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас