Київенерго натякає на зрив початку опалювального сезону в столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київенерго натякає на зрив початку опалювального сезону в столиці

Казна та Політика
1604
ПАТ “Київенерго” 12 жовтня почало підключати до централізованого опалення об’єктів соціальної сфери.
Тепло почали отримувати дитсадки та медичні установи. Водночас дата підключення теплопостачання для інших об’єктів соціальної сфери столиці та бюджетних організацій й установ тепер залишається невизначеною.
Про це Укрінформу повідомили в прес-службі компанії.
При цьому в компанії відзначили, що початок опалювального сезону ускладнюється дисбалансом фактичної і тарифної вартості газу, в результаті чого компанія зазнає збитків.
Зокрема, в цьому році початок опалювального сезону для установ соціальної сфери ускладнюється різницею закупівельної і передбаченої в тарифі ціни газу. Так, НАК «Нафтогаз України» продає “Київенерго” природний газ для бюджетних організацій за ціною 7,9 тис. грн за 1 тис. куб. м, а в тарифі на вироблення теплоенергії закладена його вартість як 4,94 тис. грн за 1 тис. куб. м.
“Таким чином, щоденний фактичний збиток “Київенерго” від постачання тепла тільки соціальним об’єктам столиці буде складати 1,2 млн грн і збільшуватися пропорційно зниженню температури навколишнього середовища. В цілому до кінця цього року збиток може скласти 541 млн грн. При цьому джерело його погашення не передбачено ні в міському, ні в державному бюджетах. Ця ситуація робить непрогнозованою якість і безперебійність забезпечення теплом бюджетних організацій в майбутньому опалювальному сезоні”, – зазначають у “Київенерго”.
Наголошується, що для врегулювання проблеми дисбалансу фактичної і тарифної вартості газу енергокомпанія неодноразово зверталася до КМУ, НКРЕКУ і профільних міністерств та закликала врегулювати дисбаланс у вартості газу і КМДА.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас