День фінансів, 11 жовтня: пенсійна реформа, заборона на збирання грошей в школах і три категорії для пасажирських поїздів від УЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 11 жовтня: пенсійна реформа, заборона на збирання грошей в школах і три категорії для пасажирських поїздів від УЗ

967
Події середи, 11 жовтня, можуть закласти фундамент для розвитку нових умов не тільки в економічній та інвестиційній діяльності, але і змінити якість пасажирських перевезень в нашій країні.
В Україні запрацювала пенсійна реформа. Сьогодні, 11 жовтня, набула чинності пенсійна реформа, яка передбачає підвищення необхідного стажу для виходу на пенсію до 25 років у 2018 році і поступове підвищення до 35 років у 2028 році.
В “Нафтогазі” очікують, що “Газпром” заплатить йому “мільярди доларів”. “Незважаючи на те, що “Газпром” подаватиме апеляцію, ми очікуємо, що компанія змушена буде виконати рішення арбітражу, на відміну від справ, коли фігурантом позову є Росія, і вона має так званий суверенний імунітет, і відповідно з неї складніше стягнути будь-яку суму”, – пояснив комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко.
Неймовірно, але факт: у Києві оголосили незаконним збирання грошей у школах. Столичні школи зобов’язали публікувати на своїх сайтах звіти про фінансування і повністю заборонили збирання коштів у так званий фонд класу.
Українцям хочуть збільшити розмір суми фінансових операцій, з яких починається обов’язковий фінмонторинг. Якщо зараз без паспорта в касі банку можна провести операцію на суму до 15 тис. грн, то в разі прийняття нової норми допустимий розмір операції збільшиться до 150 тис. грн. Як не дивно, але законодавці раптово усвідомили, що нинішній ліміт морально застарів, адже він не переглядався вже 15 років.
Укрзалізниця планує розділити пасажирські поїзди за трьома категоріями: комфорт, стандарт та економ. Перевізник пояснює, що така сегментація поїздів дозволить пасажирам робити свідомий вибір в залежності від побажань і отримати такий рівень послуг, який відповідає категорії поїзда.
Чарівний сон криптотрейдерів. Депутати запропонували легалізувати криптовалюту як фінансовий актив. Нова редакція законопроекту якісно відрізняється від поданої напередодні. Звернемо увагу на термінологію – законопроект дає чітке визначення таким термінам як криптовалюта, майнінг і криптобіржа. Більш того, документ передбачає пільгові тарифи на електроенергію і спрощене оподаткування для видобувачів «крипти».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас