Названо суму збитків від пожежі на складі боєприпасів у Калинівці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо суму збитків від пожежі на складі боєприпасів у Калинівці

Казна та Політика
3436
Збитки від вибуху на військових складах у Калинівці Вінницької області склали близько $800 млн.
Про це повідомив секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник.
“Сьогодні в Калинівці боєприпасів згоріло орієнтовно на 800 млн доларів. Тобто говорити, що нічого не сталося і говорити, що танкові снаряди там не були потрібні, їх все одно довелося б утилізувати… якщо така позиція є, то треба було їх просто продати і отримати в бюджет 800 млн доларів у гривневому еквіваленті. А робити перемогу з того, що ми змогли ефективно забезпечити евакуацію населення і цим хвалитися, з боку збройних сил України це було б абсолютно нікчемно”, – сказав народний депутат.
Він додав, що це “орієнтовна вартість”.
“Є показники вартості тонни боєприпасів на світовому ринку. Я рахую, враховуючи ту кількість, яка згоріла”, – сказав Вінник.
Парламентарій зазначив, що Міністерство оборони подало інформацію про те, що нібито 70% боєприпасів залишилися неушкодженими. “30% боєприпасів було знищено… Враховуючи, що розмір арсеналу був 60 тис. тонн, то звідси і вартість ($800 млн.)”, – пояснив Вінник.
Нагадаємо, 26 вересня, близько 22:00 на військових складах біля населеного пункту Калинівка на Вінниччині сталася пожежа. Займання кваліфікували як диверсію.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас