Узбекистан скасує акцизи і мита на імпорт металів і інших товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Узбекистан скасує акцизи і мита на імпорт металів і інших товарів

Світ
285
Узбекистан з 10 вересня скасує акцизи на низку товарів, що імпортуються.
Згідно з постановою президента Узбекистану, опублікованою в місцевих ЗМІ, будуть скасовані акцизи на імпортовані природні смоли, дріт з нелегованої сталі, неткані матеріали, краплі і розчини для зберігання контактних лінз, апаратуру для відеозапису та інші товари. Всього від сплати акцизного податку будуть звільнені 8 видів товарних груп.
Крім того, буде встановлено нульове мито по 42 найменуваннях товарів, серед яких деякі метали (сталь легована, свинець, олово і вироби з них), пряжа і рослинні волокна, каучук, гума, полімери, оздоблювальні матеріали.
Як повідомлялося раніше, з 1 вересня в Узбекистані знижено і введено нульові ставки митних платежів на велику групу товарів агропромислового комплексу, в тому числі рослинну олію, борошно, тростинний цукор, какао-боби тощо. Також скасовано акцизи на імпортовані м’ясо і субпродукти, пшеничне борошно і корми для тварин.
Очікується, що зниження митних платежів та скасування акцизів обмежить зростання цін на внутрішньому споживчому ринку, а також сприятиме зменшенню собівартості місцевої виробленої продукції та підвищенню її конкурентоспроможності.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас