Український вірус Petya дістався до світового судноплавного лідера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український вірус Petya дістався до світового судноплавного лідера

Фондовий ринок
930
Датська транспортна компанія A. P. Moller-Maersk повідомила про те, що її IT-системи в червні зазнали кібератаки через програму для податкової звітності в Україні.
Компанія постраждала від кібератаки вірусу Petya, який 27 червня потрапив у систему Maersk через програмне забезпечення, використовуване для подання податкових декларацій в Україні, випливає з матеріалів A. P. Moller-Maersk.
Також компанія оцінила збиток в результаті масштабної атаки вірусу-здирника Petya в $200-300 млн. Цей збиток буде врахований у її звітності за третій квартал.
Основний збиток був завданий компаніям, що входять в контейнерний підрозділ – Maersk Line, APM Terminals і Damco.
A. P. Moeller-Maersk Group є багатопрофільною компанією, представленою в 130 країнах. Групі належить 40 контейнерних терміналів по всьому світу, в більшості – у спільному володінні з портовими адміністраціями, також вона володіє кількома найбільшими у світі суднами-контейнеровозами. Крім цього, група в обмеженому обсязі займається видобутком нафти і природного газу та суднобудуванням.

Довідка Finance.UA:

  • У вівторок, 27 червня, Національний банк України попередив банки і інших учасників фінансового сектору про здійснювану зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.
  • Експерти Group-IB заявили, що причиною масштабної атаки на компанії України став вірус-шифрувальник Petya, який блокує комп’ютери і вимагає $300 викупу в біткоїнах.
  • Спосіб поширення в локальній мережі аналогічний вірусу WannaCry.
  • Також раніше СБУ підтвердили, що до атаки вірусом Petya.A були причетні спецслужби Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас