Microsoft захистить користувачів від вірусів-вимагачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft захистить користувачів від вірусів-вимагачів

Технології&Авто
1710
Компанія Microsoft планує вбудувати в Windows 10 захист від вірусів-вимагачів, який з’явиться в оголошенні Fall Creators Update, повідомляє The Verge.
У новій версії Windows з’явиться функція “Контролювати доступ до папок”, призначена для здійснення контролю доступу до важливих файлів. “Контрольований доступ до файлів дозволить стежити за додатками, які намагаються отримати доступ до файлів, які зберігаються в певних папках. Якщо додаток, який внесено цією функцією в чорний список, буде намагатися змінити файли, користувач отримає повідомлення про це”, – заявила Дана Саркар, голова програми Windows Insiders.

Довідка Finance.UA: 
  • У вівторок, 27 червня Національний банк України попередив банки і інших учасників фінансового сектору про здійснювану зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.
     
  • Про хакерську атаку також заявила і найбільша українська компанія експрес-доставки «Нова пошта», в зв’язку з чим інформаційні системи відділення і контакт-центри компанії тимчасово не працюють.
     
  • Також, в зв’язку з кібератакою обмежив надання своїх послуг клієнтам і “Ощадбанк”.
     
  • Крім того, про пошкодження внутрішніх комп’ютерних мереж в зв’язку з кібератакою заявили в аеропортах “Бориспіль” і “Київ”.
     
  • Також постраждали комп’ютери Запоріжжяобленерго, Дніпроенерго та Дніпровської електроенергетичної системи. Однак в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявили, що, незважаючи на спроби інтервенції, об’єднана енергосистема України працює стабільно.
     
  • Експерти Group-IB заявили, що причиною масштабної атаки на компанії України став вірус-шифрувальник Petya, який блокує комп’ютери і вимагає $300 викупу в біткоїнах.
     
  • Спосіб поширення в локальній мережі аналогічний вірусу WannaCry.

За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас