До Нацполіції надійшло понад 1500 звернень про хакерську атаку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Нацполіції надійшло понад 1500 звернень про хакерську атаку

Фінтех і Картки
613
За останні дві доби до Національної поліції України з повідомленнями про блокування роботи комп’ютерної техніки вірусом-шифрувальником звернулися 1508 юридичних і фізичних осіб.
Про це на своїй сторінці в Facebook написав спікер Нацполіції Ярослав Тракало. Повідомляється, що з цієї кількості – 178 повідомлень з офіційними заявами (52 приватні організації, 26 державних установ).
В інших випадках потерпілі зверталися в поліцію виключно з метою отримання консультацій. “В даний час 115 таких фактів зареєстровано в журналі єдиного обліку про вчинені кримінальні порушення і інші події. Вирішується питання про їх правову кваліфікацію”, – повідомив Тракало.
За 63 фактами відомості вже внесені до ЄРДР за ст. 361 КК України. Кіберполіція спільно з провідними фахівцями як українських IT-компаній, так і зарубіжних організацій (Європол, Cisco), працюють над подоланням наслідків вірусної атаки.

Довідка Finance.UA

  • 27 червня Національний банк України попередив банки та інших учасників фінансового сектору про здійснювану зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.
  • Експерти Group-IB заявили, що причиною масштабної атаки на компанії України став вірус-шифрувальник Petya, який блокує комп’ютери і вимагає $300 викупу в біткоїнах.
  • Попередньо експерти Департаменту кіберполіції України встановили, що вірусна атака на українські компанії виникла через оновлення програми “M.E.doc.” (Програмне забезпечення для звітності та документообігу).
  • Масову хвилю заражень спровокувало оновлення цієї програми з вбудованим вірусним кодом, яке почалося вранці 27 червня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас