Заражені вірусом Petya.A комп'ютери можна тільки викинути, - глава Інтернет-асоціації України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заражені вірусом Petya.A комп'ютери можна тільки викинути, - глава Інтернет-асоціації України

Технології&Авто
10946
Глава Інтернет-асоціації України (ІнАУ) Олександр Федієнко не радить користувачам уражених комп’ютерів погоджуватися на вимоги хакерів і перераховувати їм гроші. За його словами, “вилікуватися” вже не вдасться.
“В жодному разі не можна перераховувати їм ці біткойни. Це обман. З того, що проаналізували наші фахівці, ясно, що через вірус йде повне шифрування файлів. Всю уражену вірусом техніку можна просто викинути на смітник. Від вірусу вилікувати комп’ютери нереально. якщо вже почалося шифрування, це вже все”, – сказав Федієнко.

Довідка Finance.UA:

  • У вівторок, 27 червня Національний банк України попередив банки і інших учасників фінансового сектора про здійснювану зовнішню хакерську атаку невідомим вірусом.
  • Про хакерську атаку також заявила і найбільша українська компанія експрес-доставки «Нова пошта», в зв’язку з чим інформаційні системи відділення і контакт-центри компанії тимчасово не працюють.
  • Також, в зв’язку з кібератакою обмежив надання своїх послуг клієнтам і “Ощадбанк”.
  • Крім того, про пошкодження внутрішніх комп’ютерних мереж в зв’язку з кібератакою заявили в аеропортах “Бориспіль” і “Київ”.
  • Також постраждали комп’ютери Запоріжжяобленерго, Дніпроенерго та Дніпровської електроенергетичної системи. Однак в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості заявили, що незважаючи на спроби інтервенції, об’єднана енергосистема України працює стабільно.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас