Найважливіші цифри і цитати четверга, 27 квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати четверга, 27 квітня

451
Найважливіші цифри і цитати четверга, 27 квітня:
  • Гройсману не вистачило 24 млрд грн, щоб розрахуватися за нараховані субсидії
В Кабміні поділилися рецептом високих пенсій для українців (інфографіка)
“Ми не будемо обманювати людей, випускаючи на ринок надруковані в Національному банку або ще десь 40 млрд грн, які необхідні для проведення осучаснення пенсій. Ми на це ніколи не підемо. Збільшення надходжень до Пенсійного фонду від підвищення мінімальної зарплати і в цілому зростання економіки дають нам реальний ресурс, який ми можемо використовувати і для зменшення дефіциту Пенсійного фонду, і вкласти саме в програму осучаснення пенсій”, — сказав віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.
НБУ: Кількість проблемних банків зменшилася
“Разом зараз в системі три проблемні банки. Але, розумієте, це процес. Проблемним можна стати не тільки через брак капіталу або ще щось. У банку просто можуть виникнути питання, на вирішення яких потрібно трохи більше часу. Зі свого боку проблемність дає нам можливість посилити нагляд за такими банками. Більш серйозних наслідків це ще не гарантує”, – додала заступник голови НБУ.
У МВФ пояснили, чому Україні потрібно якомога швидше відкрити ринок землі
“Ми бачимо переваги в тому, щоб відкрити 10 млн га землі, які належать державі. Зараз ці землі використовуються неналежним чином, і, безумовно, ми рекомендуємо почати продаж державних земель якомога швидше і якомога прозоріше. І в ідеалі держава та державні підприємства повинні вивести на ринок достатні обсяги землі”, – сказав Ваше.
Російські держбанки мають покупців на всі дочірні в Україні банки, – НБУ
“Є потенційні покупці як на два великі, так і на два маленькі російські банки (Промінвестбанк, ВТБ, БМ Банк і VS Банк). Між собою вони не перетинаються. Але офіційних повідомлень від одного у нас немає. Можливо, в процесі там щось зміниться. Російські банки давно і активно шукають того, хто б їх купив, і ми з ними десь раз на місяць зустрічаємося і обговорюємо їхні перспективи. Так, якісь імена вони розкривають, але це все відбувається на рівні “ось, є такі люди, вони до нас придивляються”, – повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
В Приватбанку розповіли, кого вони вважають «навченим клієнтом»
“Впровадження планшетів замість десктопів, заміна столів з прямими кутами на круглі, які дають можливість консультанту працювати в особистому просторі клієнта, та підказки для працівників банку на дисплеї гаджетів скоротили час обслуговування клієнта в 3-5 разів”, – розповів керівник роздрібного бізнесу Приватбанку Олексій Шабан.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас