Найважливіші цифри і цитати середи, 22 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати середи, 22 березня

506
Найважливіші цифри і цитати середи, 22 березня:
  • Ferrexpo в 2016 р. наростило чистий прибуток в 6 разів
  • Тендерні махінації: криворізькі чиновники наживалися на ремонті парку за 15 мільйонів
  • У Держстаті розповіли, на скільки підвищився ВВП в 2016 році
  • НБУ виявив три нелегельні обмінники у Львові
НБУ висловився, чи є необхідність в розширенні санкцій для банків з російським держкапіталом
“Перелік санкцій передбачений законом. Він дуже широкий. Щодо банківського сектора, то тут застосована санкція у вигляді заборони на виведення капіталу забезпечує збереження грошей і дозволяє забезпечити розрахунки з вкладниками і клієнтами банку. Ми вважаємо, що розширювати санкції не потрібно”, – сказала заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
Експерт розповів, як гривня переживе Великдень і травневі свята
“Можна припустити, що найближчим часом продукція на світовому ринку дешевшати точно не буде. Ціни на корисні копалини – вони залишаються у висхідному тренді. Також на порядку денному МВФ на сьогодні відсутня Україна, а отже – ми навряд чи зможемо залучити зовнішній кредитний ресурс. Тобто, ситуація з курсом може бути або стабільна, або нас чекає тимчасова середня волатильність гривні, тобто: трохи підвищився курс, трохи зменшився. А самі по собі свята не будуть впливати на курс, оскільки українці протягом останніх кількох років постійно зменшують купівлю і продаж валюти через відсутність грошей. Відповідно, роздрібний ринок на утворення такої значної різниці в курсі впливатиме найменше”, – розповів економічний експерт Юрій Гаврилечко.
У Порошенка назвали три умови для зняття блокади Донбасу
“Базовий принцип, який ми повинні проговорити: потрібно чітко розрізняти блокаду і рішення РНБО. Коли ми говоримо про рішення РНБО, то воно стало відповіддю на одну просту річ – те, що підприємства на окупованій території були по-простому кажучи “віджаті” бойовиками, і далі була чітка вимога, що “тепер, шановні колеги, ви повинні гроші платити нам, терористам! “- сказав представник президента в парламенті.
Артеменко: за паспорт іншої держави позбавляти громадянства не можна
“За моїми підрахунками, 102 народні депутати мають іноземні паспорти… Це дискримінація, згідно зі ст. 25 Конституції, нікого з українських громадян не можна позбавити громадянства України жодним чином”, – сказав він.
Тігіпко не буде повторювати шлях ПриватБанку
“Практично в топ-20 ми вже увійшли. Якщо подивитися два банки (ТАСкомбанк і куплений в минулому році Універсал Банк. – Ред.) і їхні реальні баланси, то ми впевнено перебуваємо в двадцятці. Я не думаю, що ми будемо ставити перед собою завдання вийти за загальними активами в лідери, але от за деякими напрямками ми точно хочемо бути в трійці”, – сказав голова правління ТАСкомбанку Сергій Тігіпко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас