Країни G7 підтримають ініціативу ЄС щодо використання заморожених активів рф — Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни G7 підтримають ініціативу ЄС щодо використання заморожених активів рф — Reuters

486
Наступного тижня країни G7 мають підтримати ініціативу Європейського Союзу щодо конфіскації доходів від заморожених російських активів на користь України.
Про це із посиланням на джерела повідомляє Reuters. Зазначається, що країни G7 підтримають пропозицію ЄС на зустрічі на рівні міністрів фінансів країн, яка відбудеться 24 − 25 травня 2024 року.
Чиновник на умовах анонімності розповів, що обговорення стосуватимуться використання саме доходів від заморожених активів РФ, а не самих активів країни-агресорки. При цьому наголошується, що будь-яке рішення повинно мати підтримку серед країн-членів Євросоюзу і «міцне правове підґрунтя».
За його словами, міністри фінансів мають провести підготовчу роботу, яка дозволить лідерам країн G7 ухвалити остаточне рішення на саміті, що відбудеться вже у червні.
У Міжнародному валютному фонді виступили проти планів Заходу використовувати заморожені активи РФ. Там вважають, що такий крок може підірвати світову валютну систему.
Нагадаємо, що 8 травня 2024 року посли ЄС уклали угоду про використання надприбутків від заморожених російських активів для закупівлі зброї для України. Відомо, що відповідно до угоди, ЄС зможе використовувати надприбутки від заморожених російських активів на суму до 3 мільярдів євро на рік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас