Найважливіші цифри і цитати вівторка, 7 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати вівторка, 7 лютого

585
Найважливіші цифри і цитати вівторка, 7 лютого:
  • Україна в січні 2017 року експортувала електроенергію на $21,577 млн
  • Британський власник Полтавської газонафтової компанії відсудив у України $12 млн
  • Частка недіючих кредитів зросте до 46%- Ваврищук
  • Україна обговорила з ЄС отримання фінансової допомоги обсягом 600 млн євро
У Кабміні вважають, що зростання мінімалки “потягне” за собою підвищення зайнятості
«За всіма показниками маємо тенденції зростання кількості, якості робочих місць, підвищення зарплати, – цитує прес-служба Гройсмана. – Підвищення мінімальної зарплати – це правильний крок. Лютий-березень покажуть, що у нас буде зростання кількості підприємців, збільшення мінімальної зарплати, середньої зарплати при тому, що ціни залишаться в межах сезонних коливань без будь-яких додаткових інфляційних процесів».
Данилюк пояснив, навіщо приватизувати державні банки
“Коли частка держави в банківському секторі становить 55%, це трохи змінює підхід. Повинна бути змінена стратегія – і ми зараз працюємо над цим. Також будемо залучати зовнішніх консультантів. Це не питання окремого банку – “Привату” або “Ощаду”. Для нас як держави це питання частки в 55%. Ми повинні її оптимізувати. Ми повинні зробити так, щоб гроші там використовувалися ефективно”, – пояснив Данилюк.
В НБУ повідомили про рекордний збиток банків за 2016 рік
“У 2016 році зафіксовано історично високий збиток банківського сектору – 159 млрд гривень, що обумовлено резервуванням кредитного портфеля Приватбанку в кінці року”, – йдеться в повідомленні НБУ.
Названа перша можлива “жертва” нової купюри в 1000 гривень
“Є правила випуску грошових купюр. Ця тисячна купюра повинна була бути ще, за моїми прогнозами, коли курс долара був по 8 грн/$ і 12 грн/$. Робиться це, як правило, для зручності розрахунків населення і підприємців”, – пояснив голова правління Міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей.
Рожкова повідомила, скільки банків закрилося в Україні
“87 банків були виведені з ринку. З них 14 банків – виключно з причин фінансового моніторингу або шахрайства, 7 банків були розміщені і працювали в зоні бойових дій і в Криму, 5 банків пішли з ринку за рішенням власників, 6 банків пішли з ринку через непрозору структуру власності. Тобто 32 банки пішли з причин, не пов’язаних з кризовими явищами і фінансово-економічними проблемами. Частина з них створювалася і не мала моделі, інші вели протизаконну діяльність. Тільки 55 банків пішли з причин неплатоспроможності і втрати ліквідності”, – пояснила Рожкова.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас