Немає впевненості і гарантії в тому, що через рік про податкову реформу не заговорять знову, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Немає впевненості і гарантії в тому, що через рік про податкову реформу не заговорять знову, - думка

Казна та Політика
568
Немає впевненості і гарантії в тому, що через рік про податкову реформу не заговорять знову. Про це в ході подкасту на Finance.UA повідомив директор Українського кредитно-рейтингового агентства, Станіслав Дубко.
На думку Станіслава, податковою реформою повинен займатися той орган, який займається реалізацією фіскальної політики держави.
У податків є різні функції: є фіскальна функція – потрібно зібрати певну кількість коштів до бюджету і Мінфін в цьому кровно зацікавлений; а є функція стимулююча, коли податки формуються таким чином, щоб сприяти економічному розвитку, припливу інвестицій для України, і це досить важливий момент.
“Тому відсутність важливих фундаментальних речей у момент початку обговорення цієї реформи призвело до того що неважливо чий результат буде прийнятий, чи буде це варіант Мінфіну, чи буде це варіант Парламентського комітету або якийсь мікс. Боюся, що ми не прийдемо до фундаментальної реформи, яка змінить ситуацію, це буде одна з чергових реформ податкової системи і це дуже погано для України, тому що мало країн, таких як Україна, які за останні 10 років так часто міняли податкову систему”, – зазначив Станіслав Дубко.
Більше інформації слухайте в новому економічному подкасті 86: Податковій реформі бути?
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас