Без сек'юритизації не буде дешевих кредитів і пенсійної реформи, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без сек'юритизації не буде дешевих кредитів і пенсійної реформи, - експерт

Кредит&Депозит
874
Без подібних механізмів іпотечного житлового фінансування в Україні не буде ні довгострокових житлових кредитів, ні дешевих кредитів. Про це в ході інтерв’ю для подкасту на Finance.UA повідомив голова правління агентства з рефінансування житлових кредитів Сергій Волков.
“Іншого способу фінансування діяльності іпотечних кредиторів поки ніхто не придумав, і дешевих кредитів не буде, і пенсійної реформи не буде з тієї простої причини, що без подібних інструментів убезпечити ці пенсійні накопичення від ризиків, від дефолтів і так далі, практично неможливо. Цю систему потрібно запускати з цих позицій”, – розповів він.
На сьогоднішній день в Україні, якщо говорити про банківські активи, існує вагома питома вага у проблемних кредитах. Банки не знаходять нових способів виведення їх з балансу, а всі інші механізми, що були спрямовані на очищення поганих кредитів залишалися під сумнівом.
“Спосіб очищення банківських балансів від проблемних активів через сек’юритизацію найпопулярніший у Світі і в Європі”, – додав Сергій Волков.
Більше інформації по даній темі, слухайте у нашому новому 75 подкасті: Сек’юритизація допоможе вирішити проблеми поганих кредитов
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас