Найпоширеніші порушення ПДР в Україні (розміри штрафів) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найпоширеніші порушення ПДР в Україні (розміри штрафів)

Технології&Авто
616
Найпоширеніші порушення ПДР в Україні (розміри штрафів)
Найпоширеніші порушення ПДР в Україні (розміри штрафів)
Кожен водій зобов’язаний не лише відмінно знати правила дорожнього руху, а й виконувати їх, не допускаючи правопорушень. Проте на дорозі трапляються різні ситуації, від яких ніхто не застрахований.
Які порушення ПДР вчиняють водії найчастіше та які штрафи їх за це спіткають, пише visitukraine.today.

Штрафи за швидкість

Перевищення дозволеної швидкості руху. Законом встановлена наступна дозволена швидкість руху транспортних засобів дорогами України: у населених пунктах — 50 км/год, на житлових ділянках доріг та прибудинкових зонах — 20 км/год, за межею населених пунктів — 90 км/год, на автомагістралях — 130 км/год.
За перевищення швидкості більше, ніж на 20 км/год передбачений штраф у розмірі 340 гривень, а за перевищення більше, ніж на 50 км/год — 1 700 гривень.

Червоне світло

Червоне світло — це не рекомендація, а категоричний наказ зупинитися. Незважаючи на це, щодня сотні водіїв ігнорують цей сигнал, створюючи аварійні ситуації. За ігнорування червоного сигналу світлофора водій заплатить штраф у розмірі 510 гривень.

Пересування та зупинку на транспортній смузі

Проїзд на власному авто смугою для громадського транспорту заборонений та карається штрафом у розмірі 680 гривень.
За стоянку та зупинку автомобіля ближче, ніж на 30 метрів до зупинки громадського транспорту або відповідного знаку передбачено штраф у розмірі 340 гривень.

Перетин подвійної суцільної смуги

Подвійна суцільна лінія — це чіткий сигнал про те, що її перетин та обгін заборонено. Ігнорування цього правила може призвести не лише до штрафу у сумі 340 гривень, але й до створення аварійної ситуації, що загрожує здоров’ю та життю як самого порушника, так і інших учасників дорожнього руху.

Ігнорування поворотників

Відповідно до вимог ПДР, подача сигналу повороту перед маневром є обов’язковою. Це не просто рекомендація, а прямий закон. Невиконання цієї вимоги карається штрафом у розмірі 510 гривень. Якщо ж внаслідок відсутності сигналу виникла аварійна ситуація, відповідальність водія значно посилюється, а штраф може сягати 1 445 гривень.

Ремені безпеки та ігнорування правил перевезення дітей

Згідно з правилами ПДР, всі учасники дорожнього руху зобов’язані користуватися ременями безпеки. Недотримання цього правила тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 510 гривень.
Особливі вимоги встановлені для перевезення дітей. При перевезенні дитини зростом до 150 сантиметрів, авто має бути оснащене автокріслом або бустером. За порушення цих правил передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу, розмір якого залежить від кількості порушень протягом року: перше порушення — 510 гривень, повторне порушення — 810 гривень.
Передбачити усі пригоди на дорозі неможливо, однак можна мінімізувати ризики для автівки. Знайдіть КАСКО онлайн на Finance.ua та гарантуйте захист автівки від різного типу ушкоджень.

КАСКО: страховка вашого авто в Україні

Алкоголь за кермом

Законодавство України передбачає сувору відповідальність за керування транспортним засобом у нетверезому стані. Штрафи за це правопорушення можуть коливатися від 17 до 51 тисячі гривень, а також передбачають позбавлення права керування транспортними засобами на термін від одного до десяти років.
Кількість та тривалість покарання залежить від кількості скоєних порушень протягом року. За вживання алкоголю за кермом, яке призвело до ДТП з постраждалими, передбачена кримінальна відповідальність.

Відсутність страховки

Автоцивілка — це обов’язковий поліс автострахування, у разі наявності якого у обох учасників ДТП, страхова компанія винуватця відшкодує збитки потерпілій стороні. У разі відсутності поліса водія зобов’яжуть сплатити штраф у розмірі 425 гривень. Якщо не внести оплату протягом 15 діб, сума подвоюється, і водій буде заплатити вже 850 гривень.
Страхування автомобіля: обирайте автоцивілку від найкращих страхових компаній України:

Купити автоцивілку (ОСЦПВ)

Нагадаємо, українські чоловіки, які перебувають за кордоном, не зможуть отримати посвідчення водія, якщо не оновили військово-облікові дані. Про це повідомляється із посиланням на відповідну постанову Кабінету міністрів України. Згідно з постановою, в період воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування.

Довідка Finance.ua:

  • Найбільший попит в МВС мають реєстраційні дії з транспортними засобами, екзаменаційна діяльність і видача посвідчення водія. Про те, як швидко та зручно записатись на отримання послуг нагадали в Головному сервісному центрі МВС. Громадяни мають можливість онлайн записатись на отримання послуг на офіційному вебсайті в розділі Е-запис.
  • Осіб, які звертаються до сервісних центрів МВС за перереєстрацією авто, будуть додатково перевіряти.
  • Українці за кордоном, які не оновили дані, не зможуть отримати та обміняти водійські права.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас