Найдавніше підприємство України винесли на приватизацію — деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдавніше підприємство України винесли на приватизацію — деталі

Фондовий ринок
391
Найдавніше підприємство України винесли на приватизацію — деталі
Найдавніше підприємство України винесли на приватизацію — деталі
Найдавніше підприємство в Україні — Дрогобицьку солеварню — дозволили приватизувати. Фонд держмайна включив підприємство до переліку на приватизацію.
Про це повідомили на сторінці солеварні у Фейсбуці.
«На жаль, підприємство не може самостійно відновлюватись, адже 80% від чистого прибутку сплачує в якості дивідендів, і на ньому не залишається практично жодних коштів для відбудови. Тому важливо знайти ефективні рішення для збереження нашої спадщини», — йдеться в повідомленні.
Керівництво підприємства вважає, що купівля підприємства приватним інвестором, чи передача в обласну чи міську комунальну власність, — це один з ефективних способів збереження та відновлення майна. У такому випадку весь дохід можна скеровувати на розвиток підприємства та залучити кошти зовні.
«Керівництво готове зробити все можливе, щоб виробництво солі тривало. І так, це реально! Ми будемо дбати про те, щоб в умовах приватизації було включено продовження виробництва Дрогобицької солі», — йдеться в повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • Дрогобицька солеварня — це найстаріше підприємство України, яке почало виробництво в 1390 році і не припиняло своєї діяльності досі. Сіль на заводі виварюють з ропи, яку видобувають у надрах.
  • Після початку бойових дій на сході України це — практично єдине підприємство, яке займається виробництвом солі. Останні роки, крім промислової діяльності, тут також активно розвивали туризм.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас