Найбільша нафтогазовидобувна компанія України вирішила виробляти електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша нафтогазовидобувна компанія України вирішила виробляти електроенергію

Енергетика
341
Найбільша нафтогазовидобувна компанія України вирішила виробляти електроенергію
Найбільша нафтогазовидобувна компанія України вирішила виробляти електроенергію
Укрнафта почне будувати маневрену генерацію електроенергії - газопоршневі та газотурбінні теплоелектростанції.
Про це повідомляє пресслужба компанії.
Джерелом енергії буде газ, що видобувається компанією паралельно з нафтою. Гроші на будівництво електростанцій компанія отримає від Європейського банку реконструкції та розвитку.
«Це органічний крок компанії з розширення ланцюжка доданої вартості, коли не газ продають як товар, а безпосередньо електроенергію. У середньостроковій перспективі це дасть змогу підтримати енергосистему України, яка постраждала від атак російських терористів», — йдеться в повідомленні.
Раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції та розвитку виділить Україні 300 млн євро, що допоможе забезпечити стабільне електропостачання. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль: «ЄБРР акумулює 300 млн євро на підтримку енергетичного сектору України, який потерпає від російських атак. Відповідний меморандум підписали сьогодні з президентом банку Оділь Рено-Бассо», — зазначив Шмигаль.
Кошти підуть державним енергетичним компаніям на відновлення генерувальних потужностей та інфраструктури, а також на будівництво нової децентралізованої генерації.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас