Нафта дорожчає на хвилі оптимізму щодо літнього попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на хвилі оптимізму щодо літнього попиту

Енергетика
159
Нафта дорожчає на хвилі оптимізму щодо літнього попиту
Нафта дорожчає на хвилі оптимізму щодо літнього попиту
Ціни на нафту виросли 1 липня, підтримані прогнозами дефіциту пропозиції, який виникне через пікове літнє споживання палива і скорочення видобутку ОПЕК+.
Про це повідомляє Reuters.
Ф’ючерси на нафту марки Brent зросли на 53 центи, або на 0,6%, до 85,53 дол за барель, в той час, як ф’ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate коштували 82,05 дол за барель, що на 51 цент, або на 0,6% більше.
Зазначається, що це сталося попри глобальні економічні негаразди та зростання видобутку в країнах, що не входять в ОПЕК+.
Обидва контракти зросли приблизно на 6% у червні, а ціна нафти марки Brent за останні два тижні перевищила 85 доларів за барель після того, як ОПЕК та їхні союзники, група, відома як ОПЕК+, продовжили більшість заходів із глибокого скорочення видобутку нафти до 2025 року.
Зазначається, що це змусило аналітиків прогнозувати дефіцит пропозиції в третьому кварталі, оскільки попит на нафту влітку на транспорті та в системах кондиціонування повітря вичерпує запаси палива.
Виробнича активність серед невеликих китайських виробників зростала найшвидшими темпами з 2021 року завдяки закордонним замовленням, навіть попри те, що ширше опитування показало, що слабкий внутрішній попит і торгові суперечності призвели до чергового скорочення промислового сектора.
Повідомляється, що Китай є другим найбільшим споживачем у світі та найбільшим імпортером сирої нафти.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас