Moody’s покращило прогноз щодо рейтингу довгострокових депозитів Ощадбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody’s покращило прогноз щодо рейтингу довгострокових депозитів Ощадбанку

Фондовий ринок
309
Moody’s покращило прогноз щодо рейтингу довгострокових депозитів Ощадбанку
Moody’s покращило прогноз щодо рейтингу довгострокових депозитів Ощадбанку
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s покращило прогноз щодо рейтингу довгострокових депозитів та незабезпеченого боргу Ощадбанку з «негативного» на «стабільний».
Про це повідомляє пресслужба банку.
«Вчора агентство Moody’s Investors Service підтвердило довгострокові рейтинги банківських депозитів (long-term deposit rating), пріоритетних незабезпечених зобов’язань (long-term senior unsecured debt rating) та ризику контрагента (long-term counterparty risk rating) Ощадбанку на рівні „Caa3“ та змінило прогноз із „негативного“ на „стабільний“. Прогноз „стабільний“ відображає думку Moody’s про те, що стійкість і самого Ощаду, і операційного середовища в Україні може забезпечити збереження кредитоспроможності банку», — йдеться у повідомленні.
Водночас Moody’s підвищило рейтинги Ощадбанку за національною шкалою — довгостроковий рейтинг банківських депозитів (long-term national scale deposit rating) з «Caa3.ua» до «Caa2.ua» та довгостроковий рейтинг ризику контрагента (long-term national scale сounterparty risk rating) з «Caa3.ua» до «Caa2.ua».
У своєму звіті агентство зазначило, що якість активів Ощадбанку в 2023 році залишалась стабільною. Станом на 1 лютого 2024 року банк продемонстрував добрі показники прибутковості, досягши рівня рентабельності активів у 1,4%; разом із тим коефіцієнт достатності регулятивного капіталу (Н2) залишався на рівні близько 14%, а основного капіталу (Н3) 9%, що вище нормативних мінімумів у 10% і 7% відповідно.
Також зазначено, що Ощадбанк підтримує значні запаси ліквідних активів, які станом на кінець 2023 рік становили понад 60% від загальних активів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас