Ощадбанк перерахував до бюджету рекордні 5,4 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк перерахував до бюджету рекордні 5,4 млрд грн

Фондовий ринок
173
Ощадбанк перерахував до бюджету рекордні 5,4 млрд грн
Ощадбанк перерахував до бюджету рекордні 5,4 млрд грн
Ощадбанк перерахував до державного бюджету 5,4 млрд грн, з яких — 4,7 млрд грн податку на прибуток та 0,7 млрд грн дивідендів.
Про це повідомляє пресслужба банку.
«Рекордну суму податку на прибуток, а саме 4,7 млрд грн, перерахував Ощадбанк до державного бюджету. Окрім цього здійснене авансове перерахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів за прогнозними результатами діяльності у минулому році, у розмірі 0,7 млрд грн. Ця сума орієнтовно становить 50% від суми дивідендів, які мають бути сплачені державі банком за 2023 рік», — сказано в повідомленні.
Як визначено чинним законодавством, сума податку становить 50% від прибутку банку до оподаткування.
«Головний результат роботи Ощадбанку — операційний прибуток — становив 12 млрд грн, що більш ніж у півтора разу перевищує відповідний показник минулого року», — додали у фінустанові.
У Ощадбанку нагадали, що банк посідає друге місце в банківській системі за обсягом чистих активів та коштів клієнтів та перше — за кількістю відділень, яких нараховується близько 1200.
«Чистий прибуток банку у 2023 році, до завершення річних коригувань, становив 4,75 млрд грн, а показник рентабельності капіталу — 16,7% (у 2022 році - 2,9%)», — зазначили в Ощаді.
Нагадаємо, банківський сектор отримав 86,5 млрд грн прибутку за 2023 рік. Це майже вчетверо вище показника за 2022 рік та на 12% вище за результати 2021 року, до повномасштабного вторгнення.
Рушієм зростання доходів сектору залишається збільшення процентних доходів як від високоліквідних активів, так і кредитування. Головним чинником значної різниці прибутковості, якщо порівняти з попереднім роком, були значно менші відрахування в резерви під збитки від активних операцій, які за рік скоротилися на 86%.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту 💰

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас