Мінфін готує законопроєкт, що зобов’яже таксистів і кур’єрів сплачувати податки як самозайнятих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін готує законопроєкт, що зобов’яже таксистів і кур’єрів сплачувати податки як самозайнятих

Особисті фінанси
396
Мінфін готує законопроєкт, що зобов’яже таксистів і кур’єрів сплачувати податки як самозайнятих
Мінфін готує законопроєкт, що зобов’яже таксистів і кур’єрів сплачувати податки як самозайнятих
Міністерство фінансів готує нові правила оподаткування для онлайн-сервісів Bolt, Uber, Uklon, Glovo: в уряді та Раді розглядаються два концепти майбутніх змін.
Про це йдеться у матеріалі Forbes Ukraine.
Перший концепт передбачає, що онлайн-платформи стануть інформаційними агентами і лише передаватимуть дані про доходи користувачів до податкової (таксистів, кур`єрів).
Користувачі зможуть зареєструватися як самозайняті та сплачуватимуть 5% податку від свого обороту.
Для цього не потрібно буде вести ФОП чи подавати звітність — достатньо буде відкрити спеціальний рахунок у банку, з якого податки будуть автоматично перераховуватись.
Другий концепт, підтримуваний головою фінансового комітету Верховної Ради Данилом Гетманцевим, передбачає жорсткіші умови.
Онлайн-платформи стануть податковими агентами й самі будуть відповідальні за утримання та сплату податків із заробітку своїх користувачів.
Наприклад, коли сервіс таксі перераховуватиме водію кошти за замовлення, він повинен буде одразу вирахувати з них податки, а далі сплачуватиме їх у бюджет і звітуватиме перед податковою.
Другий варіант був би легшим в адмініструванні, але самі сервіси не хочуть бути податковими агентами.
Однак Гетманцев наголошує — дискусії поки тривають і остаточного рішення немає.
Нагадаємо, операторів цифрових платформ (таксі, оренда нерухомості, маркет-плейси та застосунки для продажу товарів і надання послуг) планують зобов’язати збирати інформацію про доходи осіб, які використовують ці платформи для продажу своїх товарів та послуг. Цю інформацію потрібно буде подавати до Державної податкової служби.
Якщо звикли відкладати кошти, але хочете зберегти їх від знецінення, один зі способів це зробити — тримати їх у банку на депозиті. А якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua, то можна отримати ще й додатковий бонус. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням:

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас