Метро на Виноградар: київська підземка підписала договір на будівництво з новим підрядником — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Метро на Виноградар: київська підземка підписала договір на будівництво з новим підрядником

168
Метро на Виноградар: київська підземка підписала договір на будівництво з новим підрядником
Метро на Виноградар: київська підземка підписала договір на будівництво з новим підрядником
Комунальне підприємство «Київський метрополітен» уклав договір на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Виноградар з переможцем тендера ТОВ «Група компаній «Автострада».
Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на комунальне підприємство.
Закупівлю було проведено на електронній платформі публічних закупівель Prozorro, строк виконання будівельних робіт складає 30 місяців, а їхня вартість становить 13 785 000 000,00 грн.
«Нині триває оформлення всіх дозвільних документів, що передбачені законодавством, і передавання будівельних майданчиків підрядній організації. Після цього розпочнуться безпосередньо будівельні роботи», — зауважили у організації.
Будівництво метро на Виноградар — важливий міський проєкт, реалізація якого забезпечить житловий масив Виноградар і жителів Подільського району швидкісним пасажирським транспортом, а також цілодобовими надійними укриттями.
На об’єкті будівництва метро на Виноградар побудований правий перегінний тунель завдовжки майже 1 250 метрів від станції «Мостицька» до станції «Сирець». Крім того, завершене будівництво основних конструкцій перегінного вентиляційного вузла. Також частково влаштовані огороджувальні конструкції методом «стіна в ґрунті», кріплення котловану металоконструкціями. Споруджені основні конструкції суміщеної тягової підстанції, частково збудовані двоярусні тунелі та інше.
У КМДА нагадали, що у грудні 2023 року КП «Київський метрополітен» у судовому порядку розірвав договір з АТ «Київметробуд» через незадовільні терміни виконання підрядною організацією будівельних робіт. Також за позовом «Київського метрополітену» у судовому порядку вирішується питання щодо стягнення частини попередньої оплати, використання якої не підтверджено відповідними актами виконаних робіт, а також штрафних санкцій.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас