Mercedes-Benz встановлюватиме на свої автомобілі бірюзові фари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mercedes-Benz встановлюватиме на свої автомобілі бірюзові фари

Технології&Авто
1292
Mercedes-Benz встановлюватиме на свої автомобілі бірюзові фари
Mercedes-Benz встановлюватиме на свої автомобілі бірюзові фари
Компанія Mercedes-Benz оголосила, що у 2024 році оснастить системою Drive Pilot дві моделі - EQS та S-Class. Вони матимуть спеціальні бірюзові фари.
Бірюзові світлодіоди не мають жодного відношення до тюнінгу. Ідея їх застосування полягає в тому, щоб ефективно інформувати інших учасників дорожнього руху про те, що автомобіль перебуває в режимі автопілота третього рівня, тобто коли водієві не потрібно зосереджуватися на керуванні.
Колір обраний не випадково — бірюзовий добре помітний здалеку та виділяється на фоні інших фар автомобіля. Це підтвердили результати проведених випробувань. Габаритні вогні цього кольору будуть інтегровані в передні та задні ліхтарі, а також в обидва зовнішні дзеркала. Завдяки цьому можна буде зрозуміти, їде машина в автоматизованому режимі чи ні.
«З розробкою автоматизованих габаритних вогнів Mercedes-Benz знову встановлює стандарти в галузі. Ми є першим виробником автомобілів у світі, який отримав такі дозволи в Сполучених Штатах, зокрема в Каліфорнії та Неваді. Чим більше автоматизованих транспортних засобів на дорозі, тим важливішим стає зв’язок і взаємодія між транспортним засобом і його оточенням», — сказав Маркус Шефер, член правління Mercedes-Benz.
Наразі ні в Європі, ні в США чи Китаї немає конкретних правил використання таких габаритних вогнів у серійних автомобілях. Представники Mercedes-Benz сподіваються, що саме бірюзовий колір згодом стане стандартом в галузі для автомобілів з автопілотом.
За матеріалами:
Автосвіт
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас