Маск вимагає заарештувати активи Бразилії у США через заборону соціальної мережі X — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск вимагає заарештувати активи Бразилії у США через заборону соціальної мережі X

501
Маск вимагає заарештувати активи Бразилії у США через заборону соціальної мережі X
Маск вимагає заарештувати активи Бразилії у США через заборону соціальної мережі X
Американський бізнесмен Ілон Маск заявив, що домагатиметься від США арешту активів Бразилії, якщо країна не поверне майно X і SpaceX.
Відповідний пост Маск опублікував у соцмережі X, що належить йому.
«Сподіваюся, Лулі сподобається літати комерційними рейсами», — написав Маск.
Маск вимагає заарештувати активи Бразилії у США через заборону соціальної мережі X
Нагадаємо, раніше президент Бразилії Лула да Сілва і Верховний суд країни ухвалили рішення про припинення роботи соцмережі X у країні та заморозили рахунки Starlink. Причиною було названо відмову медіаресурсу Ілона Маска призначити представника компанії в Бразилії. Також бразильський суд постановив, що спроби зайти в X через VPN каратимуться штрафом у 8900 доларів.
Проте Ілон Маск відмовляється виконувати заборону Верховного суду Бразилії та продовжить надавати доступ до своєї соціальної мережі Х через термінали супутникового зв’язку Starlink, пише Engadget.
Усі інтернет-провайдери, які здійснюють свою діяльність в Бразилії, мають заблокувати доступ до Х у термін до 8 вересня 2024 року. Президент бразильського телекомунікаційного агентства Anatel повідомив, що Starlink відмовляється виконувати рішення суду, поки не розблокують її заморожені активи.
Читайте також
Суддя Верховного суду Алехандро де Мораес також заблокував місцеві банківські рахунки Starlink. Повідомляється, що Мораес звинуватив Ілона Маска в поширенні мови ненависті та дезінформації з метою стягнути 3 мільйони доларів США штрафу, накладеного на Маска за ігнорування його розпоряджень про блокування певних рахунків.
Starlink звернулася до суду з проханням розблокувати її активи, але суд відхилив це прохання. Маск назвав заморожування рахунків Starlink «незаконним», стверджуючи, що SpaceX і X є окремими компаніями.

Читайте також: Ілон Маск та його бізнеси. Як та на чому заробляє мільярдер сьогодні

У Бразилії близько 250 000 клієнтів Starlink. Послуга виявилася популярною в сільській місцевості та серед корінних племен Амазонії. Starlink пообіцяв надавати безплатний доступ до інтернету своїм бразильським клієнтам, поки її рахунки в країні залишаються заблокованими.
У відповідь на це Бразилія може відкликати ліцензію інтернет-сервісу, після чого вилучити обладнання з 23 наземних станцій. Це не виведе з ладу роботу сервісу, але значно погіршить якість зв’язку.
За матеріалами:
mezha.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас