Китайські банки залишають московську біржу після американських санкцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські банки залишають московську біржу після американських санкцій

Фондовий ринок
192
Китайські банки залишають московську біржу після американських санкцій
Китайські банки залишають московську біржу після американських санкцій
Великі гравці біржових торгів китайським юанем — китайські банки, які продовжують працювати з росією, — залишають московську біржу, що потрапила під санкції США.
Про це пише The Moscow Times з посиланням на біржову статистику.
Як пише видання, за останні два тижні на торгах китайською валютою було зафіксовано помітне скорочення середнього розміру угоди: порівняно з травнем цей показник знизився на 14%, до 1,89 млн рублів — найнижчого рівня з лютого 2023 року.
Одночасно різко зріс оборот позабіржового ринку юаня: у червні там було укладено угод на 1,98 трлн рублів — на 27% більше, ніж у травні. При цьому внутрішньоденні обороти тричі били рекорди, перевищуючи планку 200 млрд рублів на день.
Це означає, що потоки юанів, які ллються в росію за продану до Китаю нафту, йдуть з біржового ринку на позабіржовий слідом за доларом і євро, торги якими було зупинено 13 червня.
Учасники ринку з Китаю — головні постачальники юаневої ліквідності — несуть ризики потрапляння під вторинні санкції США, оскільки мосбіржу внесено до SDN-списку американського Мінфіну із забороною на будь-які операції, пояснює аналітик Совкомбанку Михайло Васильєв.
У Центробанку уже готуються до сценарію, коли біржові торги юанем доведеться зупинити так само, як це сталося з доларом і євро. Найімовірніше, китайські банки поступово згортатимуть операції з московською біржею і Національним кліринговим центром, який також потрапив під санкції, розповідало Bloomberg близьке до Центробанку джерело.

Санкції для Мосбіржі: рубль у вільному падінні та повернення у 90-ті? 🔍

За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас