Компенсації після звільнення: як на окупованих територіях погашатимуть кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компенсації після звільнення: як на окупованих територіях погашатимуть кредити

Кредит&Депозит
141
Компенсації після звільнення: як на окупованих територіях погашатимуть кредити
Компенсації після звільнення: як на окупованих територіях погашатимуть кредити
Після звільнення окупованих територій банки, скоріше за все, не вимагатимуть погашення кредитів від населення та бізнесу. Дочекаються компенсацій з боку росії.
Про це в інтерв’ю РБК-Україна сказав голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.
«Проблема має системний характер, і скоріше за все вирішуватиметься вона на рівні усієї банківської системи», — сказав він.
Наприклад, можливий варіант, коли банки не застосовуватимуть жодних вимог до таких позичальників, допоки вони не отримують компенсації збитків у рамках міжнародного права. «Думаю, це буде системний підхід для усіх таких позичальників», — вважає Наумов.
За його словами, кредити позичальниками з окупованих територій майже не обслуговуються, але є компанії з окупованих територій, які повертають кредити.
«Йдеться про релоковані підприємства. Проте їх буквально одиниці», — повідомив банкір.
Голова Ощадбанку розповів, що на територіях України, де зберігається відносна безпека і не ведуться бойові дії (в так званій зеленій зоні), рівень «поганих» кредитів (NPL) за новим портфелем не перевищує 1%. Рівень NPL у жовтій зоні дорівнює близько 2−3%. У зоні ведення бойових дій і на окупованих територіях NPL — 79%.
«Контактувати з позичальниками в червоній зоні дуже важко. Наразі й до кінця війни ми з ними нічого не робимо. Це, до речі, рекомендація Національного банку і профільних міністерств», — додав Наумов.
До речі, на Finance.ua працює сервіс персонального підбору кредитів. Безкоштовно проводимо розрахунок та підбір кредитних пропозицій.

Обрати собі кредит 💸

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас