Індія оголосила про плани побудувати свою космічну станцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія оголосила про плани побудувати свою космічну станцію

Світ
18
Індія оголосила про плани побудувати свою космічну станцію
Індія оголосила про плани побудувати свою космічну станцію
Уряд Індії схвалив низку великих космічних проєктів. Серед них — доставка місячного ґрунту на Землю під час місії «Чандраян-4», створення першого модуля вітчизняної орбітальної станції та запуск апарату для дослідження Венери.
Про це повідомляють Spacenews.
Що стосується доставки зразків з Місяця, то у цьому амбітному проєкті планують задіяти дві одноразові ракети LVM 3. Бюджет місії становитиме приблизно 21 млрд рупій. Ця операція підготує країну до висадки астронавтів на поверхню супутника, що планують зробити до 2040 року.
Нагадаємо, посадковий модуль «Чандраян-3» здійснив успішну посадку 2023 року. Це зробило Індію четвертою країною, яка висадилася на Місяць.
Для дослідження Венери у країні схвалили місію Venus Orbiter Mission (VOM). Запуск космічного корабля запланували на березень 2028-го. Його наукові цілі — вивчення атмосфери, геології та еволюції планети. На програму виділять 12,36 млрд рупій.
Запуск першого модуля власної космічної станції Bharatiya Antariksh (BAS-1) запланували на грудень 2028 року. У планах також розроблення багаторазової ракети-носія (NGLV). Її будівництво охоплює три випробувальні польоти протягом восьми років.
За матеріалами:
Speka
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас