«Енергоатом» пояснив, чому блоки АЕС виводять із генерації саме зараз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Енергоатом» пояснив, чому блоки АЕС виводять із генерації саме зараз

Енергетика
723
«Енергоатом» пояснив, чому блоки АЕС виводять із генерації саме зараз
«Енергоатом» пояснив, чому блоки АЕС виводять із генерації саме зараз
«Енергоатом» виводить блоки атомних електростанцій у ремонт у теплу пору року, коли відсутність електроенергії не буде такою нагальною для споживачів, як під час холодів. Ремонт та перезавантаження енергоблоків — необхідна процедура, яку треба проводити щорічно.
Про це сказав речник «Енергоатому» Леонід Олійник у коментарі hromadske.
Він пояснив: для того, щоб блок нормально працював протягом року, раз на рік його ремонтують та перевантажують паливо. А втім, кількість, терміни та вся інша інформація щодо цих робіт є засекреченою.
«У нас зараз засекречена навіть потужність, яку ми видаємо, тому що дуже просто розрахувати кількість блоків у роботі та кількість блоків у ремонті. Всі ми перебуваємо під загрозою ракетних ударів», — сказав Олійник.
Він зазначив, що українські енергетики готуються передусім до опалювального сезону, тому ці роботи проводять зараз.
«Раніше ми це робили упродовж року — виводили і влітку, і взимку, і восени, коли працювала нормально система і все було ціле. Зараз, в останні воєнні роки, ми виводимо наші блоки тільки в теплу пору року, коли люди менше потерпатимуть від відсутності електроенергії. Все це готується. Єдина мета — вийти на максимальну потужність саме на холодну пору року. Тут ми нічого не можемо зробити, раз на рік блок треба ремонтувати та перезавантажувати», — пояснив Олійник.
В «Енергоатомі» зазначали, цього року ремонти проводять на 8 енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС. На Запорізькій АЕС планові ремонти не проводять із моменту її окупації.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас